Wedstrijden

Competitie wedstrijd

Dit is een regionale wedstrijd (Limburg, Brabant, Zeeland) voor de wedstrijdgroep. Deze wedstrijd vindt altijd plaats op een zondag. Tijdens de wedstrijd moet je 4 figuren zwemmen. De juryleden geven je punten. Aan het einde van de wedstrijd volgt een ranking, waarbij de eerste, tweede en derde plaats een medaille behalen. Daarnaast is het mogelijk tijdens deze wedstrijd een diploma of limiet te behalen. Het totaal van je punten moet boven een bepaalde hoeveelheid zijn om een diploma en/of een limiet te behalen. Twee limieten geeft je namelijk recht om deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen. Voor de Age I en II is dit de Synchro Beat, bij de Junioren het NJK en bij de Senioren de NK.

Voor de wedstrijduitslagen klik hier

Interregio

Dit zijn twee nationale wedstrijden op leeftijdsniveau: één figuren wedstrijd en één uitvoeringswedstrijd. Deze wedstrijden vinden altijd plaats op een zaterdag. Bijna alle sporters uit Nederland doen aan deze wedstrijd mee, soms zijn dat wel 150 zwemsters.

​​​

Nederlandse Kampioenschappen

De Nederlandse kampioenschappen hebben voor elke leeftijdscategorie een andere naam. De Age I en Age II zwemmen de Synchro Beat. De junioren het NJK en de senioren de NK.

 

Bij de Junioren, Age II en Age I worden eerst 4 figuren gezwommen en daarna mogen de beste 12 sporters de finale zwemmen; dus de beste 12 solisten, de beste 12 duetten en de beste 12 groepen. Tijdens de finale zwem je een uitvoering. Er zijn verschillende soorten uitvoeringen solo, duet, team en combo. Solo doet iemand alleen, duet is met twee personen, team is met 4 tot 8 personen. De vrije combinatie ook wel combo genoemd, bestaat uit maximaal 10 deelnemers.

​​

Zuid Kampioenschappen Wedstrijdgroep

​De Zuid Kampioenschappen bestaan zowel uit techniek als uitvoering. Eerst worden 4 figuren gezwommen en vervolgens worden de uitvoeringen gezwommen. De figuren en de uitvoering worden samen berekend waaruit een ranking komt. 

Zuid Kampioenschappen Aanloopcategorie

Tijdens deze wedstrijd worden alleen uitvoeringen gezwommen.