Missie & Visie

Missie

Zwemmen in de ruimste zin van het woord te bevorderen in de Regio Parkstad. Met de kernwaarden gezelligheid, een goede open sfeer en positieve stimulans (het beste uit jezelf halen) als drijfveren, streven we naar  het op verschillende niveaus mogelijk maken van wedstrijd-/competitief zwemmen op diverse zwemonderdelen. Onze huidig aanbod is: wedstrijdzwemmen, waterpolo, synchroonzwemmen en openwater zwemmen. ​

Visie

Het huidige reeds brede aanbod van ZSP van synchroon- , wedstrijdzwemmen, openwater zwemmen en waterpolo is uniek in de regio Parkstad en biedt mensen de kans om diverse zwemdisciplines te leren kennen en zich te bekwamen in de discipline die het meest bij hen past.

Verdere verbreding van dit aanbod om nog meer mensen de keuze te laten maken voor de zwemsport sluiten wij echter absoluut niet uit. We denken hierbij bijvoorbeeld aan master- en senioren zwemmen. Dit bereiken wij door ervoor te blijven investeren in ons reeds zeer ervaren kader door middel van opleidingen. Verder blijven wij de samenwerking aan gaan met partners die ons kunnen helpen om zwemmers op het hoogst mogelijke niveau te kunnen laten presteren, uiteraard in een goede sfeer!