Waterpolo

 

 

Waterpolo is ooit bedacht als 'handbal'  in het water. Ondertussen is waterpolo uitgegroeid tot een stoere zwemsport!

Snelheid, kracht, uithoudingsvermogen, teamspirit en balvaardigheid zijn belangrijke elementen in het waterpolo.

Bij ZVBrunssum kun je ook waterpolo doen. Waterpolo is voor alle leeftijden. Je gebruikt vooral de borstcrawl als zwemtechniek. Dus het is wel handig dat je deze beheerst. Er is een jeugdteam <17 jaar. ZVBrunssum heeft ook een herenteam en een damesteam.

Heb je interesse in waterpolo? Kom dan eens kijken of meedoen tijdens een training. Je mag een maand op proef meespelen.

 

Minioren-junioren <17 jaar

Het jeugdwaterpoloteam bij ZVBrunssum bestaat uit jongens en meisjes in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar. Als er genoeg jongens en meisjes zijn kan het jeugdwaterpoloteam in leeftijdscategorieën worden opgedeeld.

 

Tijdens de trainingen wordt natuurlijk gewerkt aan uithoudingsvermogen, snelheid en zwemtechniek. Je leert hoe je het beste de bal kunt gooien en vangen met één hand. Je leert aanvals- en verdedigingstrucjes. En natuurlijk worden ook de spelregels van waterpolo uitgelegd.
Spelplezier staat bij de jeugd voorop!

 
Damesteam

Gezelligheid met een sportief tintje. Daar is waar het om draait bij het dames waterpoloteam van ZVBrunssum. Stuk voor stuk zijn we allemaal erg verschillend van karakter maar dat is het mooie aan ons team. De leeftijd van de speelsters varieert van 14- tot 55+ en ook dat maakt het erg leuk, de jongeren leren wat van de ouderen en de ouderen voelen zich lekker jong !

Als je kunt zwemmen en de borstcrawl redelijk beheerst ben je bij ons harstikke welkom, hoe meer zielen ......................!!

‘Éen team, één taak’ dat is ons motto. Afgelopen seizoen was een leerseizoen met nieuwe meiden, het doel was om niet als laatste te eindigen en natuurlijk hebben we dat gedaan. Gezelligheid vinden we erg belangrijk, frietje eten ná de wedstrijd is altijd een feestje maar we zijn serieus met de competitie bezig. Spelen we een wedstrijd dan willen we die winnen.
Verliezen we, heeft iedereen inzet getoond, dan is het even balen maar gaan we er weer voor tijdens de volgende wedstrijd.

Ook wordt je in de gelegenheid gesteld een cursus te volgen om als jurylid te fungeren tijdens de wedstrijden van de andere teams, zo kan iedereen een steentje bijdragen aan het draaien van de vereniging.

Spreekt dit je aan en denk je “Dat lijkt me leuk” .................aarzel niet en kom gewoon een keer lekker meetrainen.

Herenteam

Na de samenvoeging van het oude herenteam en het herenjeugd team is bij Zwemvereniging Brunssum het nieuwe Heren 1 team ontstaan. Het resultaat is een goed gebalanceerd team, dat bestaat uit een goede mix tussen ervaren spelers en de oudere jeugdspelers. Op deze manier kunnen de jongere spelers leren van de ervaring van de oudere jongens, hetgeen ook zorg draagt voor een stuk continuïteit binnen het team.

 

Het afgelopen seizoen heeft het herenteam het uitstekend gedaan, ondanks het vertrek van enkele spelers. Aan de gestelde doelstelling hebben de heren ruim voldaan met een mooie derde plek in dezelfde competitie waar de ze een jaar seizoen eerder als negende geëindigd waren. 

  • facebook-square
  • twitter-bird2-square
  • google-plus-square

Zwemvereniging Brunssum.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now